Një vend pune në shtëpi është gjithmonë një ide e mirë si shumica prej nesh që ka nevojë për të kryer disa punë të papërfunduara në shtëpi përveç atyre që tashmë punojnë nga shtëpia.

 

Natyrisht është e mrekullueshme të kesh një dhomë speciale dedikuar një zone të punëve të brendshme por të shtëpive të fundit ku hapësira është mjaft e kufizuar, zyra në shtëpi nuk është mjaft me fat sa të ketë një dhomë të veçantë.
Këtu vjen koha për zgjidhje kreative të gjeni një vend në çdo dhomë që mund të organizoni një zyrë të vogël në shtëpinë tuaj në mënyrë dekorative pa çrregulluar hapësirën. Nëse një zyrë në shtëpi është e nevojshme për ju por ju nuk mund të gjejni një vend për të në territorin tuaj të vogël, ndjekni këtë mesazh që të mësoni më shumë se rreth 20 ideve të projekteve të veçanta që të ju ndihmojnë të instaloni një zyrë të rehatshme në shtëpi në një minimum të hapësirës.

Që kur brendësia e shtëpisë suaj është tashmë e vogël dhe ju nuk doni që vendi juaj i punës të zërë vetëm një hapësirë të vogël, ju duhet të shikoni për ndonjë zgjidhje që kursen hapësirë. Para së gjithash, shikoni për një ndërprerje muri në çdo dhomë, kjo ndërprerje mund të jetë një vend i përkryer për zyrën tuaj në shtëpi. Nëse nuk keni ndonjë vazhdim muri, ju ndoshta keni nevoje të instaloni zyren e shtëpisë në një kënd, shikoni për një qoshe të pa shfrytëzuar në dhomën e ndenjes, në koridor apo edhe në dhomën e gjumit. Ndonjëherë ka hapësirë të lirë ndërmjet dy pjesëve të mëdha të mobiljeve për shembull si dy dhomëzat apo ndërmjet mureve të ngushta. Mos hezitoni të përfitojni nga hapësirat e tilla duke instaluar një zyrë të vogël në shtëpi.
Një zgjidhje tjetër e mençur është që të krijoni vendin tuaj të punës në raft librash në qoftë se ka madhësi të mjaftueshme.
Në këtë mënyrë zyra në shtëpi do të jetë pjesë e kësaj biblioteke. Gjithashtu, mos harroni të përdorni hapësirën nën shkallë (nëse keni) kjo hapësirë është shpesh ideale për t’a kthyer në një zyrë të rehatshme në shtëpi që do t’ju ofrojë një vend të qetë për të punuar, ndërkohë që kurseni hapësirë.
Një zyrë e vogël në shtëpi mund të gjendet gjithashtu brenda në dhomën tuaj të gjumit nëse hapësira e fundit i lejon; ajo mund të jetë një vend i përkryer për një zyrë komode në shtëpi falë ambientit të heshtur dhe të qetë të gjumit. Pasi ju të gjeni vendin e përkryer për zyrën tuaj të vogël në shtëpi është koha për ta mobilizuar atë. Mos harroni: Nuk është e thënë të jetë e madhe por duhet të jetë funksionale, kështu që fokusohuni në thelbësoren.
Merrni një tavolinë praktike që nuk zë veçse një hapësirë të vogël, një tavolinë të palosshme do të ishte ideale në këtë rast ku ju mund të palosni dhe ta fshehni atë kur zyra nuk është në përdorim.
Pas instalimit të tavolinës,  ndoshta do të ju duhen disa rafte që t’i vendosni fajllet dhe pajisjet. Për këtë, përqendrohuni në raftet e murit dhe përpiquni për të maksimizuar sipërfaqen vertikale sa ju tashmë keni një problem duke pasur parasysh hapësirën e katit kështu që përdoreni murin në maksimum sepse elementi më i rëndësishëm në dekorimin e zyrës është që të jetë e rehatshme sa më shumë të jetë e mundur, bëjeni zyrën tuaj të vogël të rehatshme për sytë tuaj. Kjo do të thotë që të mos mbingarkoheni me mobilje ose objekte të panevojshme, bëjeni atë sa më të thjeshtë të jetë e mundur për të mbajtur në anën dekorative që është një faktor shumë i rëndësishëm.

10 11 12 I 14 15 16 17 18 19 O 21 02 03 04 05 06 07 H 09